• Home
  • /
  • Medemblik voor kinderen
Medemblik voor kinderen

Medemblik voor kinderen

In Medemblik is genoeg te doen voor kids.

De verschillende stranden aan het IJsselmeer bieden vertier voor iedereen. De fietstocht van Medemblik naar Enkhuizen is een aanrader. Liever op het water? Huur een bootje en verken Medemblik vanaf het water.

Ook op minder mooie dagen is er genoeg te doen. Bekijk het bakkers ambacht in het bakkerijmuseum, ervaar hoe het leven was tijdens het stoommachine tijdperk of laat de kinderen uitrazen bij speeltuin Fun Festijn.

 

Bakkerijmuseum “de oude bakkerij”

De geur van versgebakken koek komt u tegemoet wanneer u het bakkerijmuseum binnen stapt. Kijk uw ogen uit tijdens demonstraties van oud-bakkers en zie hoe ze het deeg kneden, rollen en bakken. Er zijn wisselende demonstraties van koek-, chocola- en marsepein-ambachten.

Het museum organiseert ook workshops .

Openingstijden, adres en meer info op de website van “de oude bakkerij.”

 

Nederlands Stoommachinemuseum 

Stap terug in de tijd in het Nederlandse stoommachinemuseum. Zie met eigen ogen wat water en vuur teweeg kunnen brengen. Het museum is nóg leuker op stoomdagen. Voel de warmte van de machines, ruik de olie en hoor de machines werken. Kijk in de agenda voor de stoomdagen. In het stoomlab kunnen kinderen zelf aan de slag met stoommachientjes. Onze tip: Vindt uit waarom er lege blikjes en een waterkoker staan in de grote hal.

Openingstijden, adres en meer info op de website van het “Nederlands Stoommachinemuseum.

 

Fun Festijn

Fun Festijn is een indoor speeltuin voor kinderen. Piraatjes kunnen zich uitleven in het Piraten schateiland van 1000 m2 in de binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin staat vol met speeltoestellen en een ballenbak.

In de buitenspeeltuin is ook aan de kleintjes gedacht. Een speelhuis, airtrampoline en parcour met glijbaan houdt ze bezig terwijl grotere kinderen een spannend circuit kunnen afleggen of in een boomhut kunnen klimmen.

Openingstijden, adres en meer info op de website van “Fun Festijn.

 

Back to Top